Bijna al weer de langste dag …..de natuur op zijn hoogtepunt en dan?? het onontkoombare ritme van de natuur: op naar de kortste dag en weer opnieuw uitzicht op de langste dag.

Vandaag was het een blauwe dag: een helderblauwe lucht en een massa wilde blauwe bloemen op de Kwaalburgse Hoeve. Ik noem er een paar: Korenbloem, Slangenkruid, Overblijvende ossentong, Wilde chicorei, Phaecelia,  Zandklokje, vogelwikke, veldsalie, zandblauwtje en nog een enkel Vergeet mij nietje. Wat een schoonheid en wat een blijdschap!

Waarom maakt blauw toch zo blij?  Ik ging op zoek en vond dat de blauwe kleur loyaliteit, kracht, wijsheid en vertrouwen symboliseert en veiligheid uitstraalt en dat blauw positieve effecten heeft op lichaam en geest omdat het ervoor kan zorgen dat het lichaam chemische stoffen produceert die kalmeren en gevoelens van rust uitstralen.

De blauwe bloem was het centrale motief van de romantiek en symboliseerde de verbinding tussen de mens en de natuur, maar ook het menselijke verlangen naar het onbereikbare.

En wat is nu zo fantastisch? Dat het onbereikbare niet altijd onbereikbaar blijkt te zijn. Op een blauwe dag als vandaag wordt het schijnbaar onbereikbare van perfecte harmonie en schoonheid, zij het voor even,  bereikt. Op naar de volgende langste dag.