Samen leren van agroforestry: de praktijk gefilmd

Daar is hij dan : de film die in 2022 gemaakt is op de Floriade en onder meer ook op de Kwaalburgse Hoeve  om te laten zien wat een beetje anders doen op het land  veel anders kan opleveren. Als je meer wil weten van de betekenis van bomen in de landbouw bekijk dan onderstaande film(s).

 

https://youtu.be/hzwImdlS4AY


Ervaringen delen: bomenlandbouw op de Kwaalburgse Hoeve

Op een prachtige dag eind mei 2022 ontvingen wij bezoek uit Belgie. Deelnemers aan het agroforestryproject van het Vlaamse Instituut voor landbouw, visserij, en voedingsonderzoek ( ILVO)  kwamen een kijkje nemen. Iedereen was erg enthousiast over de ontmoetingen op deze dag en het was heel instructief om ervaringen met elkaar te delen en zo elkaars kennis te versterken. s'Middags hadden we een kleine markt georganiseerd waarbij lokale producten van duurzame biologische landbouw werden gepresenteerd.
Voor de bezoekers waaronder de deelnemers van het ILVO project waren producten als walnootolie, natuurwijn en lokaal geproduceerde sojabonen en voedselplanten te koop. Ook was er een demonstratie waarin speciaal voor de gelegenheid lekkernijen van walnoten en tamme kastanjes werden geproduceerd. De resultaten van de kookworkshop gingen erin als zoete koek! Met tevredenheid kijken wij terug op een geslaagde dag.  De film hieronder geeft daarvan een goede impressie.

https://youtu.be/dkeYXU2Y0co