De Kwaalburgse Hoeve ligt in de gemeente Alphen-Chaam. Een gemeente met een niet alledaagse logo: een  kleurige slak !

Waarom dat zo is? Alphen-Chaam is een Città Slow gemeente ofwel een langzame gemeente,

Città Slow sluit aan bij de zogenaamde Slow Food beweging die in 1986 in Italië is gestart als een  reactie op de opkomst van het Fastfood.
De Slowfood beweging richt zich op het behoud van culturele of traditionele bereiding van voedsel.  Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan de herkomst van het voedsel. Binnen de Slowfood beweging wordt geprobeerd zoveel mogelijk lokale en traditionele gewassen te gebruiken, de biodiversiteit te versterken en traditionele veeteelt- en landbouwpraktijken in een bepaalde regio te behouden.

slowfoodlogo, restaurant op Santorini

 

Het gaat bij slow food dus vooral om behoud van tradities, bewust eten en een rustige manier van leven. Belangrijke factoren daarin zijn ook biologische, lokale productie en kleinschaligheid van boerderijen om zo een zo hoogwaardig mogelijke kwaliteit van ons voedsel te bereiken.  Dat is precies wat wij op de Kwaalburgse Hoeve nastreven.

Wil je meer weten over slow food in onze provincie kijk dan op : https://slowfoodbrabant.nl/.

En Alphen-Chaam als Città Slow gemeente? Als “langzame gemeente” zet  Alphen- Chaam in op de hoogste kwaliteit van leven voor inwoners, ondernemers en bezoekers en verder een gezond milieu, een goede infrastructuur en het mogelijk maken van produceren van streekproducten. De gemeente wil daarbij ook: gastvrij zijn, de landschappelijke kwaliteiten versterken en het cultuurhistorische erfgoed koesteren.

Meer dan genoeg aanknopingspunten dus voor ons om Citta Slow supporter te zijn.